• خانه
  • وبلاگ
  • مقوای ایندربرد چیست؟ انواع آن کدامند و چه ویژگی‌هایی دارد؟
مقوای ایندربرد چیست|مزایا و معایب| قیمت
وبلاگ, آموزشی

مقوای ایندربرد چیست؟ انواع آن کدامند و چه ویژگی‌هایی دارد؟

5/5 - (1 امتیاز)
  • 478 بازدید
سمانه نوری ۱۴۰۲/۱۱/۰۴

همه چیز در مورد مقوای ایندربرد

مقوای ایندربرد چیست؟

 

با توجه به پیشرفت روزافزون صنعت بسته بندی و صنعت کارتن سازی، امروزه اهمیت شناخت انواع بسته بندی کارتنی در بین صاحبان کسب و کار بسیار افزایش یافته است.

یکی از مهم‌ترین ملزومات ساخت کارتن، مقوا است. مقوا در صنعت بسته بندی نقش حیاتی داشته و با توجه به تعدد گوناگونی انواع مقوا در این صنعت، لزوم شناخت انواع آن غیر قابل انکار است.

در ادامه قصد معرفی یکی از انواع مقواهای مورد استفاده و پرطرفدار در صنعت بسته بندی را داریم که عمدتا با نام مقوای ایندربرد (ایندل برد،ایندربرد)شناخته می‌شوند.

مقوای ایندربرد در اصل با نام تجاری مقوای فولدینگ بوکس بورد یا اختصارا (FBB) محصول کارخانه INverboard شرکت سوئدی Iggesound، زیرشاخه شرکت سوئدی کاغذ سازی Holmen است.اما در ایران با نام کارخانه اینوربرد شهرت یافته است.

در این بخش از وب سایت کارتن مسعود به بررسی مقوای ایندربرد و جزئیات مربوط به آن خواهیم پرداخت.

 

مقوای ایندربرد چیست؟

مقوای ایندربرد امروزه به علت مزایای فراوانی که نسبت به دیگر انواع مقواها دارد بسیار مورد استقبال قرار گرفته است که یکی از شاخصه‌های مهم مقوای ایندربرد، داشتن مجوز سازمان بهداشت و سازمان غذا و دارو برای استفاده مستقیم از این نوع مقوا و مواد خوراکی بدون پوشش در کنار یکدیگر است. در ادامه به بررسی علت آن خواهیم پرداخت.

مقوای ایندربرد نوعی مقوای خاص است که در روند تولید، هر دو سمت آن با پالپ پوشیده می‌شود. اهمیت وجود پالپ در دو سطح  مقوای ایندربرد، آن است که هر مقدار ضخامت پالپ بیشتر باشد به همان نسبت ما شاهد افزایش کیفیت مقوا خواهیم بود.

استفاده پوششی از پالپ سفید موجب آن شده که مقوای ایندربرد در بین عموم مردم با نام مقوای بهداشتی نیز شناخته شود.

 

روند تولید مقوای ایندربرد در کارخانه

همه چیز در مورد مقوای ایندربرد

در روند ساخت مقوای ایندربرد، از کاغذ کرافت دست اول استفاده می‌شود که این موضوع بستگی به کاربرد مقوای مورد نظر دارد.

معمولا در روند تولید تمامی مقواها در کارخانه‌جات کارتن سازی، از ترکیبات شیمیایی مثل هیدروژن پراکسید، هیدروکسید سدیم و سیلیکات سدیم برای خمیر کردن کارتن‌های دور ریختنی استفاده می‌نمایند که در اصل از این ترکیبات برای جدا کردن الیاف کاغذ و تبدیل آن‌ها به خمیر سفید رنگ استفاده می‌شود.

میزان استفاده از هر یک از این ترکیبات شیمیایی وابسته به دستورالعمل داخلی خود کارخانه کارتن سازی است. اما باید بدانیم مقوای ایندربردی که با کاغذ کرافت دست اول ساخته می‌شود، به علت برخوردار بودن از کیفیت بسیار متفاوت، قیمت بیشتری نسبت به مقواهای ایندربرد تولید شده از مواد بازیافتی دارد.

پس از تبدیل مواد درجه یک یا مواد یازیافتی به خمیر و شکل دادن به خمیر مقوا و پایان کار ساخت آن در کارخانه، قدم بعدی استفاده از موم‌های ساخته شده از پارافین یا روغن‌های گیاهی (در مقواهای ایندربرد پالپ سفید) برای کشیدن یک لایه ی معمولا ضد آب و براق بر روی مقوا است تا در برابر چربی یا آب مقاومت داشته باشد و بتوان آن را با خیال راحت برای بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد.

در نهایت ممکن است بنابر درخواست شرکت سفارش دهنده، تصاویر یا طرح‌های گرافیکی و حتی برندهای تجاری نیز بر روی مقوا و جعبه ساخته شده چاپ شود که این موضوع کاملا وابسته به انتخاب شرکت سفارش دهنده جعبه است.

 

انواع مقوای ایندربرد

همانطور که گفتیم ضخامت مقدار پالپ استفاده شده در مقوای ایندربرد تعیین کننده درجه کیفیت این نوع از مقوا است. فاکتور دیگری که برای تفکیک انواع مقواهای ایندربرد از یکدیگر در نظر گرفته می‌شود، استفاده از پالپ سفید در دو سطح مقوا یا فقط یک سمت آن است.

در ادامه به معرفی انواع مقوای ایندربرد و چگونگی کاربرد آنها خواهیم پرداخت.

مقوای ایندربرد ساده:

مقواهای ایندربرد ساده به علت پوشش با پالپ سفید در دو سطح خود، از کیفیت بیشتری برخوردار هستند.

از موارد کاربرد ویژه این نوع مقوا می‌توان از امکان برخورد مستقیم آن با موادغذایی بدون پوشش یاد کرد.

 

مقوای ایندربرد متالایز شده:

مقوای ایندربرد متالایز شده در طول ساخت فقط یک طرف آن با پالپ سفید پوشانده می‌شود و سمت دیگر متالایز شده و به رنگ نقره‌ای می رسد.

یکی از کاربردهای ایندربرد های متالایز شده استفاده از این مقوا بعنوان جعبه شیرینی است.

 

کاربرد مقوای ایندربرد

مقوای ایندربرد از مواد درجه یک تولید می‌شود که موفق به دریافت مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را شده و بهترین گزینه برای بسته بندی موادغذایی شناخته شده است.

علاوه بر این مقوای ایندربرد از قیمت بصرفه نیز برخوردار است که به عنوان بسته بندی برای تجهیزات صنایع مختلف به کار می‌رود مانند جعبه کفش، جعبه کبریت، جعبه دستمال کاغذی، جعبه ماسک و…

بدلیل کیفیت بالای چاپ تصاوبر و لوگو بر روی مقوای ایندربرد می‌توان از این نوع مقوا در ساخت جعبه‌های تبلیغاتی نیز استفاده کرد که گزینه مناسبی برای استفاده در ساخت جعبه‌ها و هدایای سازمانی بوده و نقش بسزایی در دیده شدن برند شما خواهد دارد.

 

بررسی ویژگی‌های مقوای ایندربرد

ویژگی مقوای ایندربرد در صنعت بسته بندی

مقوای ایندربرد از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است که موجب محبوبیت آن در بسیاری از صنایع شده است. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های مقوای ایندربرد شامل:

  • سفید بودن دو روی مقوای ایندربرد به سبب استفاده از پالپ سفید در ساختار آن
  • مقاومت بالا و عدم دفرمه شدن حین قرارگیری اجناس داخل آن
  • قیمت بصرفه
  • استفاده از مواد اولیه درجه یک در ساختار آن
  • قابلیت تولید بصورت شخصی سازی شده به دلخواه مشتری

 

ابعاد مقوای ایندربرد:

  • ۷۰ در ۱۰۰ سانتی متر
  • ۷۰ در ۹۰ سانتی متر
  • ۷۰ در ۸۰ سانتی متر
  • ۷۰ در ۸۵ سانتی متر
  • ۷۰ در ۱۲۰ سانتی متر
  • ۶۰ در ۱۰۰ سانتی متر

 

رنگ مقوای ایندربرد:

سفید با قابلیت انعکاس نور سفید و آبی

 

گرماژ مقوای ایندربرد:

مطابق با استاندارد ISO536 (۴۰۰، ۳۵۰، ۳۰۰، ۲۸۰، ۲۵۰، ۲۳۰، ۱۸۰ گرم)

 

رول‌های مقوای ایندربرد:

۱۴۰، ۱۲۰، ۱۱۰، ۱۰۰، ۹۰، ۸۰، ۷۰ متری

 

مزایای مقوای ایندربرد در صنعت کارتن سازی

مقوای ایندربرد چیست|مزایا و معایب

از جمله مزایای استفاده از مقوای ایندربرد در صنعت بسته بندی شامل:

۱. قابلیت بازیافت پذیری: مقوای ایندربرد از مواد درجه یک تولید می‌شود که براحتی و برخلاف دیگر مقواهای مورد استفاده در صنعت بسته بندی، قابل بازیافت می‌باشد.

 

۲. وضوح بالا چاپ : به علت داشتن سطح صیقلی، کیفیت چاپ طراحی‌ها، نام و لوگوی برندها بر روی مقوای ایندربرد بسیار بالاتر بوده و در موارد تجاری به برندسازی محصولات نیز کمک می‌نماید.

 

۳. قابلیت تولید به صورت سفارشی: امکان ایجاد طراحی‌های متنوع و تولید مقوای ایندربرد در ابعاد و اندازه‌های گوناگون وجود دارد که شما می‌توانید بصورت کاملا سفارشی و شخصی سازی شده آن را سفارش دهید.

 

۴. مقاومت بالا: مقاومت بالای مقواهای ایندربرد در برابر تاشدگی، خم‌شدگی و آسیب پذیری در برابر محصولات سنگین به علت دانسیته جرمی بالایی که دارند باعث جلوگیری از وارد شدن خسارت به صاحبان کسب و کارها می‌شود.

 

۵. بهداشتی بودن: مقوای ایندربرد از مواد اولیه با کیفیت تولید می‌شود و رنگ پایه آن سفید است. این مقوا مورد تایید سازمان غذا و دارو است و می‌تواند در مجاورت مستقیم با مواد غذایی قرار بگیرد.

 

۶. قیمت مقرون به صرفه: با توجه به کیفیت بالا و ویژگی‌های مقوای ایندربرد، این محصول از قیمت مناسب و بصرفه‌ای برخوردار است.

 

معایب مقوای ایندربرد

همانطور که می‌دانید هر محصولی معایب و مزایای ویژه خودش را داشته و مقوای ایندربرد علاوه بر مزایای گفته شده دارای معایبی نیز می‌باشد که در ادامه به معرفی تعدادی از این معایب می‌پردازیم.

۱. عدم برابری دو روی مقوا از نظر صیغلی بودن:

در مقواهای ایندربرد معمولا یک سطح صیقلی و مناسب چاپ و سمت دیگر سطحی کمی زبرتر و تقریبا برای چاپ نامناسب است.

این اتفاق به دلیل نوع خاصی از گرما دیدن در حین تولید و استفاده از درصد بیشتری از چسب نشاسته در یک سطح آن اتفاق می‌افتد. یک سمت این مقوا تراکم بیشتری داشته و هواگیری بیشتری روی آن انجام می‌شود و سمت دیگر (پشت مقوا) از تراکم و هواگیری کم تری برخوردار است.

 

۲. دیر خشک شدن جوهر بر روی سطح:

سطح روی مقوای ایندربرد بسیار صیقلی است به گونه‌ای که پس از چاپ یک طرح، زمان نسبتا زیادی برای خشک شدن طرح روی آن نیاز است.

 

۳. عدم امکان استفاده یکسان از هر دو سمت مقوا:

همانطور که گفتیم پشت مقوای ایندربرد نسبت به روی آن کدر تر و زبرتر است و عملا امکان استفاده از پشت مقوا برای چاپ طرح وجود ندارد زیرا که باعث مات شدن و تار افتادن طرح چاپی بر روی مقوا می‌شود.

برای بسته بندی محصولات آرایشی که نیاز به جلب توجه بیشتر مصرف کننده داریم، استفاده از این نوع مقوا مناسب نمی‌باشد.

دقت داشته باشید که چاپ بر روی سطح زیرین مقوا مناسب نیست اما کماکان استفاده از سطح رویی مقوا برای چاپ، بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.

 

۴. احتمال ایجاد پاره‌گی در مقوا:

مقواهای ایندربرد به صورت کلی از نوع مقواهای مقاوم می‌باشد ولی امکان ترکیدگی و پاره‌گی در اطراف خطوط تا مقوا یکی از مشکلات و معایب رایج آن است.

 

۵. واراداتی بودن:

وارداتی بودن مقوا ایندربرد به علت ایجاد وابستگی قیمت آن به نوسانات قیمت ارز باعث می‌شود از این خصیصه بعنوان یکی از معایب این مقوا یاد شود.

 

قیمت مقوای ایندربرد

با توجه به وارداتی بودن اغلب مقواهای ایندربرد موجود در بازار، قیمت آن به نوسانات بازار ارز وابسته می‌باشد و همواره در حال تغیر هستند. بنابراین نمی‌توان برای این نوع مقوا قیمت ثابتی را مشخص نمود.

علاوه بر آن قیمت محصولات بسته بندی پس از بررسی نیاز مشتری و تطبیق آن با قطر و اندازه  مناسب بدست مشخص می‌شود.

 

تفاوت مقوای ایندربرد با مقوای پشت طوسی

مقوای پشت طوسی از دو لایه کاغذ ضخیم ساخته شده است که یک سمت آن سفید و سمت دیگر آن طوسی است. این مقوا از بازیافت ضایعات مجله، مقوا و کتاب ساخته می‌شود. به همین علت از استاندارد کافی برای استفاده در بسته بندی مواد آرایشی و بهداشتی و خوراکی و دارویی برخوردار نیست.

بین مقوای ایندربرد و مقوای پشت طوسی شباهت‌هایی وجود دارد اما نمی‌توان گفت هر دو مقوا از یک نوع هستند.

میزان صیقلی بودن مقوای ایندربرد از مقوای پشت طوسی بیشتر است.

مقوای پشت طوسی بعلت داشتن هوای بیشتر، زبرتر است و از نظر بهداشتی بودن مقوای ایندربرد بهتر است زیرا از مواد درجه یک ساخته می شود.

مقوای پشت طوسی همانطور که گفته شد، از مواد بازیافتی تهیه می‌شود بنابراین اگر مستقیما در کنار مواد خوراکی بدون پوشش قرار گیرد، واکنش نشان داده و برای استفاده مستقیم در کنار غذای بدون پوشش اصلا مناسب نمی‌باشند.

در مقابل بعلت تراکم بالای مقوای ایندربرد و هوای کمتری که در این مقوا وجود دارد، سطح صیقلی و براق آن بهترین سطح برای چاپ طرح‌ها، برندها و نام‌های تجاری است که اغلب برای چاپ روی مقوای ایندربرد، از روش چاپ افست استفاده می‌نمایند.

 

کلام آخر

اگر شما صاحب کسب و کاری هستید که مایل به ارائه محصولات خود با بسته بندی مقاوم و با کیفیت به بازار هستید و همچنین داشتن طراحی و ظاهری زیبا برای شما دارای اهمیت است، پیشنهاد ما به شما استفاده از مقوای ایندربرد با قطر و اندازه مناسب است.

این مقاله سعی در ارائه یک نگاه جامع به مقوای ایندربرد و نقش آن در صنعت کارتن سازی داشته است از تولید تا کاربردهای گوناگون. این نوع کاغذ باعث بهبود کیفیت و جذابیت بسته‌بندی محصولات در بازار می‌شود.

برقراری ارتباط با مسعود کارتن

شرکت چاپ و بسته بندی مسعود کارتن با بیش از ۴ دهه فعالیت در صنعت کارتن سازی، با استفاده از تجهیزات بروز دنیا، مواد اولیه مرغوب و با کیفیت، قادر به تولید انواع کارتن، (کارتن دایکاتی، کارتن لمینتی، کارتن هارد باکس، کارتن پلاست) ورق کارتن ، جعبه و دیگر محصولات بسته بندی می‌باشد.

برای مشاهده بیشتر محصولات بسته بندی کارتن سازی مسعود بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

اینجا کلیک کنید

برای اطلاع بیشتر از شرایط تهیه بسته بندی مورد نظر خود می‌توانید با مراجعه به صفحه تماس با ما، با مشاوران و کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید.

مقالات مرتبط
فهرست خدمات کارتن مسعود

طراحی، چاپ و جعبه سازی، کارتن سازی و کارتن پلاست