کاربرد کارتن مقوایی
آموزشی

با کاربردهای کارتن مقوایی آشنا شوید!

4.7/5 - (35 امتیاز)
  • 1036 بازدید
فاطمه نوری ۱۴۰۱/۰۳/۱۷

پیش‌تر راجب کارتن مقوایی و نحوه‌ی ساخت آن توضیحاتی را در اختیار شما قرار دادیم، اکنون می‌خواهیم به بررسی کاربردهای کارتن مقوایی و اینکه از کارتن مقوایی معمولا برای بسته بندی چه محصولاتی استفاده می‌گردد بپردازیم.

همه ما می‌دانیم که امروز صنعت کارتن سازی نقش بسیار مهمی در چاپ و بسته بندی محصولات و هم‌چنین تبلیغ محصولات دارد و بیش‌تر تولیدکنندگان و فروشگاه‌ها بخشی از سرمایه هزینه تولید محصولات خود را برای بسته بندی محصولات خود در نظر می‌گیرند تا بتوانند با چاپ و بسته بندی جذاب‌تر نظر مشتریان خود را جلب کنند.

کاربردهای کارتن مقوایی

یکی از کاربردهای کارتن مقوایی در بخش عرضه و تولید است. امروزه در همه فروشگاه‌های عرضه کننده مواد غذایی، پوشاک، تزیینی، خودرو و… صنعت کارتن سازی نقش بالایی دارد. در زیر به بررسی انواع کارتن‌های مقوایی در صنعت‌های مختلف می‌پردازیم:

  • بسته بندی محصولات غذایی: صنایع تولید مواد غذایی بیشترین ارتباط را با صنایع کارتن سازی دارند. کارتن میوه صادراتی، کارتن حمل مواد خوراکی مانند: بستنی، کیک، کلوچه و انواع چایی و قهوه و… از جمله کاربردهای کارتن در صنایع مواد غذایی می‌باشد.
  • بسته بندی وسایل تزیینی: امروزه برای بسته بندی اشیای تزئینی و همچنین جعبه‌های کادویی از کارتن مقوایی استفاده می‌شود که با توجه به نیاز و نوع محصول، کارتن مقوایی در اشکال و اندازه‌های گوناگون طراحی و در بازار عرضه می‌گردد. این کارتن‌ها اصولا با یک طراحی خاص و ذوق هنری ویژه‌ای تولید می‌گردند.
  • بسته بندی فست فودی: امروزه در فست فودی‌ها و ساندویچی برای انواع غذاها بسته بندی در نظر گرفته شده مانند: جعبه پیتزا، جعبه سیب‌زمینی، نگه دارنده لیوان و… می‌‌توان اشاره کرد.
  • بسته بندی زغال: برای جلوگیری از کثیفی و سیاهی فروشگاه‌ها امروزه عرضه زغال در کارتن مقوایی چند لایه باعث حفظ آراستگی فروشگاه و عدم ریخته شدن پودر زغال در مسیر حمل و نقل و عرضه آن می‌گردد. این روش بسته بندی مورد استقبال اکثر فروشگاه‌ها برای فروش زغال قرار گرفته است.
  • بسته بندی لوازم منزل: برای راحتی حمل و نقل وسایل بزرگ منزل مانند: یخچال، لباسشویی و… از کارتن‌های مقوایی بزرگ استفاده می‌گردد چرا که کارتن‌های مقوایی از استحکام و کیفیت بالایی برخوردار می‌باشند و به همین دلیل حمل لوازم آسان‌تر می‌شود. بر روی این کارتن‌ها می‌توان متناسب با لوازم بسته بندی شده علایم و نمادهای مصرف انرژی و همچنین برند محصول را چاپ کرد.
  • بسته بندی وسایل خودرو: کارخانه‌ها و شرکت‌های تولید و فروش قطعات خودرو این قطعات را در کارتن‌های بسته بندی قرار می‌دهند که در هنگام حمل و نقل، محصول از داخل جعبه تکان نخورد و هم‌چنین آرم و لوگو شرکت سازنده را نیز بر روی این کارتن‌ها چاپ می‌کنند.
  • بسته بندی اسباب بازی کودکانه: نوع دیگر کاربرد کارتن مقوایی مربوط به تولید اسباب بازی‌ها می‌باشد که این نوع کارتن مقوایی از یک ضخامت متوسط برخودار است و در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف تولید می‌گردد. در ساخت کارتن بسته بندی برای اسباب بازی از یک لایه نایلون پلاستیکی هم استفاده می‌گردد که امکان رویت وسیله بسته بندی شده برای خریدار وجود داشته باشد.
  • بسته بندی پستی: یکی از پر کاربردترین نوع بسته بندی، کارتن مقوایی مربوط به بسته بندی مرسوله‌های پستی می‌باشد. این نوع کارتن مقوایی باید علاوه بر استحکام بالا، وزن کمی نیز داشته باشد تا هزینه پستی کمتری برای مشتری داشته باشد. این کارتن‌ها معمولا در ضخامت‌ها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند.
  • بسته بندی کفش: یکی دیگر از کاربردهای کارتن مقوایی استفاده در بسته بندی انواع کفش‌ها می‌باشد که در هنگام حمل آسیبی به شکل ظاهری کفش‌ها وارد نشود.

مزایای زیست محیطی استفاده از کارتن مقوایی

استفاده از کارتن مقوایی در بسته‌بندی محصولات نه تنها از جنبه‌های عملی و اقتصادی دارای اهمیت است، بلکه از نظر زیست محیطی نیز مزایای فراوانی دارد. در دنیای امروز که حفاظت از محیط زیست به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بشر تبدیل شده است، انتخاب مواد بسته‌بندی با کمترین اثرات منفی بر محیط زیست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در زیر به برخی از مزایای زیست محیطی استفاده از کارتن مقوایی اشاره می‌کنیم:

  1. قابلیت بازیافت بالا:
    کارتن مقوایی یکی از موادی است که به راحتی قابل بازیافت است. فرآیند بازیافت کارتن مقوایی بسیار ساده و کارآمد است، به طوری که می‌توان آن را به محصولات جدید تبدیل کرد و از این طریق مصرف منابع طبیعی را کاهش داد. بازیافت کارتن مقوایی به کاهش حجم زباله‌ها و جلوگیری از انباشت آنها در محیط زیست کمک می‌کند. کارتن مقوایی از الیاف سلولزی که از چوب درختان به دست می‌آید، تولید می‌شود. این ماده کاملاً تجدیدپذیر است و در صورت مدیریت صحیح منابع جنگلی، می‌توان به طور پایدار از این منابع استفاده کرد. استفاده از مواد تجدیدپذیر به حفظ منابع غیرقابل تجدید و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک می‌کند.
  2. کاهش اثرات کربنی:
    تولید کارتن مقوایی در مقایسه با بسیاری از مواد بسته‌بندی دیگر مانند پلاستیک، میزان کربن دی‌اکسید کمتری منتشر می‌کند. همچنین، بازیافت کارتن مقوایی نیز نیاز به انرژی کمتری دارد و به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند. این امر به کاهش اثرات تغییرات اقلیمی کمک شایانی می‌کند.
  3. تجزیه پذیری در محیط زیست:
    کارتن مقوایی برخلاف مواد پلاستیکی، در طبیعت به سرعت تجزیه می‌شود و اثری ماندگار بر محیط زیست ندارد. این ویژگی باعث می‌شود که کارتن مقوایی به عنوان یک ماده بسته‌بندی زیست تخریب‌پذیر، گزینه مناسبی برای کاهش آلودگی محیط زیست باشد.
  4. کاهش مصرف منابع طبیعی:
    بازیافت کارتن مقوایی باعث کاهش نیاز به تولید کاغذ و مقوا از منابع اولیه می‌شود. این امر به حفظ جنگل‌ها و کاهش مصرف آب و انرژی در فرآیند تولید کمک می‌کند. استفاده مجدد از الیاف بازیافتی به جای الیاف نو، می‌تواند به کاهش فشار بر منابع طبیعی کمک کند.
  5. کاهش آلودگی آب و خاک:
    فرآیند تولید و بازیافت کارتن مقوایی نسبت به پلاستیک و سایر مواد بسته‌بندی، آلودگی کمتری برای آب و خاک ایجاد می‌کند. مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید کارتن مقوایی کمتر مضر هستند و بازیافت آن نیز به حداقل رساندن آلودگی‌های زیست محیطی کمک می‌کند.

نتیجه‌گیری

در پایان، می‌توان نتیجه گرفت که کارتن مقوایی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای بسته بندی در صنایع مختلف شناخته می‌شود. این نوع بسته بندی نه تنها به حمل و نقل آسان‌تر و ایمن‌تر محصولات کمک می‌کند، بلکه با طراحی‌های جذاب و منحصر به فرد می‌تواند به بازاریابی و جذب مشتری نیز کمک شایانی نماید.

اگر چنانچه شما نیز برای بسته بندی محصول تولیدی خود نیاز به کارتن و یا جعبه مقوایی دارید، ما در شرکت کارتن سازی مسعود آمادگی تولید هر گونه کارتن و یا جعبه مقوایی را در تیراژهای گوناگون داریم و در صورت تمایل برای برقراری ارتباط با شرکت کارتن مسعود می‌توانید با شما ۰۲۱۳۳۵۶۷۲۳۱ در تماس باشید.

مقالات مرتبط
فهرست خدمات کارتن مسعود

طراحی، چاپ و جعبه سازی، کارتن سازی و کارتن پلاست